Pagina's

dinsdag 17 december 2013

Een bezorgde vader meldt zich bij het AMK.

Ik heb onlangs, na eerst dertien Amsterdamse instanties en personen te hebben verzocht mijn kind in de knel te helpen, uiteindelijk het AMK gebeld. 

Ik zag het even niet meer zitten en heb daarom alsnog gepoogd het AMK Amsterdam te bewegen mijn casus tegen het licht te houden.

AMK: "Maar, mijnheer, U bent vader" werd er tegen mij gezegd.

Vader: "Ja, dat klopt, ik ben vader en ik meld mij hier bij U met ernstige zorgen omtrent mijn kind. En conform Uw meldingsformulier kan eenieder die zulke zorgen heeft dat bij het AMK melden, waarna het AMK de plicht heeft deze zorgen te onderzoeken en zorg te dragen voor passende hulp "

AMK: "Jawel, mijnheer, maar U bent vader"

Vader: "Ja, dat zei ik toch al… EN ik heb zorgen over mijn kind"

AMK: "Ja mijnheer, dat horen wij U zeggen, maar U bent vader… "

Vader: "Ja, nu breekt mijn klomp"

AMK:  "Mijnheer, U bent vader, U heeft zorgen, wij horen dat, maar wij gaan nu de telefoon neerleggen, want U bent vader en vaders hebben per definitie een gekleurd verhaal en daarom luisteren wij niet naar de zorgen van vaders" (en dat er vaders met een ongekleurd verhaal zouden kunnen bestaan, dat ontkennen wij gewoon maar even met onze kop in het zand, vader…)

Waarvan akte…

Een bezorgde welwillende en weldenkende vader

8 opmerkingen:

  1. Precies, en dat maak ik ook mee. Deuren worden gesloten en ga maar terug het bos in. Uiteindelijk maar mijn zorgen verteld tegen de huisarts die het allemaal opschreef en er een dossier van maakte. Tijdens onderzoek van de Raad van de Kinderbescherming kreeg ik wel een foei-vingertje van de onderzoekster maar ze adviseert toch een co-ouderschap naar het Hof toe. Nu maar hopen dat dit overgenomen wordt door hen. Ondanks dat moeders al verteld heeft te willen gaan verhuizen met de kinderen uit hun natuurlijke omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tekenend,
    maar het AMK is niet de aangewezen plaats bij omgangssabotage cq. omgangsfrustratie. Dan ligt namelijk volledige uithuisplaatsing op de loer en dat is eveneens ongunstig voor het kind.

    Het ongedifferentieerd denken van deze jeugdzorg-beroepsgroep is tekenend. Zelfs geen verwijzing naar een specialist! Dat is nog eens zorg geven!
    AMK behoort tot BJZ!

    De A van Advies is de A van Antihulpverlening. Of van Actieve-bedreiging-vanhet-kind.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan me niet voorstellen dat een weldenkende vader zijn zorgen meldt bij het AMK. Een weldenkende vader mijdt deze instantie juist als de pest.

    DM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar ja, 'vaders', gescheiden, kunnen zo gepest worden door de omgangs-saboterende 'moeder', dat ze geen degelijk onderzoek doen wat AMK en BJZ werkelijk voorstellen in Nederland.
      Zo gepest, en zo in de kou gezet door de jeugdzorg, dat het "weldenken" ook een koudje heeft gevat.

      Maar omgangssabotage moet als een vorm van kindermishandeling voorgesteld worden in de rechtbank. En men moet LJN AS6020 eens heel goed doorlezen, met een inleven vanuit het kind.

      Omgangssabotage is geen handeling richting andere ouder, maar richting ex-partner en richting kind.
      Het kind krijgt hiermee een hele reeks aan non-verbale signalen, die drukken op z'n loyaliteitsgevoel, z'n zelfbeeld, z'n neiging de ouder(s) te beschermen, en dat zou geen taak mogen zijn voor een kind!
      Dat een kind aandoen moet als reden aangegeven worden om een tijdelijk éénoudergezag over het kind aan te vragen, met de wens dat de andere ouder gaat leren wat omgangssabotage met het kind deed, en hoe het te corrigeren in de representatie naar het kind.

      Denk ook over de vertrouwde omgeving van het kind, voor het kind. Plaats het daar pas uit weg als de 'moeder' zich niet weet te gedragen in het handelen dat het ontvankelijke maar internaliserende kind aanvoelt.
      Het mag niet gaan om "ik ben de beste ouder".
      Maar wat wordt het kind aangedaan door de omgang (naar behoefte van een kind dat 2 ouders heeft) te saboteren? - dat is de vraag naar de rechter!
      Met de oplossing aandragen, het prejuridisiërende LJN AS6020.

      TS

      Verwijderen
    2. Beste D.M., Het kan zijn dat deze vader totaal niet op de hoogte is met de aanpak van het AMK, dat hij juist als weldenkend mens ervan uitgaat dat deze instantie zal helpen. Dat is ook een normaal uitgangspunt. Abnormaal is dat het allemaal zo heel anders in elkaar blijkt te zitten dan bedoeld.
      Hulde aan deze vader die JUIST hulpverlening probeert te krijgen voor zijn kind.

      Verwijderen
    3. Klopt, DM.
      Maar zoals gezegd, een moment van verstandsverbijstering en pure wanhoop.

      Maar LET OP LET OP !!

      Bel je als vader met zorgen, dan wordt de hoorn op de haak gekwakt.

      En dan ga je klagen, bij de interne klachtencommissie.

      En DAN komt het:

      Je kunt alleen dan klagen, wanneer je eerst de gegevens van je kind afgeeft. Doe je dat niet, dan wordt je klacht niet in ontvangst genomen.

      Is DAT nou niet een merkwaardige gang van zaken?

      Verwijderen
    4. Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling heeft tot taak professionals adviezen en consulten te geven. Van leerkrachten, huisartsen, politiefunctionarissen en andere professionals verwacht het AMK dat zij kindermishandeling op kunnen lossen met behulp van hun adviezen en consulten. Omstanders die zorgen melden kan het AMK geen adviezen en consulten geven. Dit is de sinds 2000/2001 verdwenen populatie omstanders, 52%, die geen zorgen meer bij het AMK kunnen melden, omdat deze instantie geen onderzoek weet te doen als omstanders melden, omdat zij dat veel te ingewikkeld vinden. Alle kinderen gemeld door omstanders zijn vanaf het verdwijnen van het Bureau Vertrouwensartsen in de koude blijven staan, met vele ernstige gevolgen

      Verwijderen
  4. Ik had een goede omgang met de moeder (Linda van B te O) ze wilde met me trouwen en samenwonen. ZE woonde met onze dochter bj haar ouders. Ik moest thuis mijn dingen regelen en zij had een 5 maanden nodig haar schuld af te lossen. Na de 5 maanden kom ik erachter dat ze elke week ging stappen met een ander en meer. De deur ging meteen op slot op 30-1-2015 tot nu toe heb ik mijn kind niet meer gezien of gesproken en de moeder wil geen enkel gesprek aan. Via advocaat uitgenodigd voor de gesprek maar ipv een gesprek wilde ze een straat en contact verbod. Haar nieuwe vriend stuurt mij enkele malen in de week doodsbedreigingen naar mij en over mijn dochtertje. Politie doet niets, veilig thuis Tilburg niet, gemeente Tilburg niet, jeugdzorg niet, OM niet. De erkenning is nu aangevraagd, dit kon niet eerder want in 2013 Kon je geen buitenechtelijke kind erkennen. Zij heeft toen haar toenmalige vriend laten erkennen waar ik niet mee eens was. 5 maanden later had hij het door dat het niet van hem was en trapte haar het huis uit. De erkenning is gerechtelijke ongedaan gemaakt en is pad sinds 1-3-2015 geregeld. Na de wetswijzigingen in 2014 kan ik nu wel mijn kind erkennen. Maar voor mijn gevoel ben ik haar kwijt. Nooit geen woorden gehad met mijn ex maar ze gooide zomaar de deuren dicht. Ben boos op haar want zij ontneemt mijn band met mijn dochter voor haar eigen belangen. En brengt ons kind in gevaar bij hem. Maar zij geloofd hem als hij zegt dat hij dat niet doet. Nou daar sta je dan. Geen instantie die wat doet. Nu snel erkenning en gezag dan heb ik grip erop. Ben zelf helemaal gesloopt en zit al 3 maanden thuis, het blijft in mijn hoofd spoken die zieke uitingen van die gast. ZE moeten hem opsluiten

    BeantwoordenVerwijderen