Pagina's

donderdag 15 november 2012

Vijftig procent minder UHP in Zeeland!!!




http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/41889/minder_kinderen_in_jeugdinstellingen_zeeland

Kinderen horen thuis, daar is ons Nationale jeugdbeleid al jaren op gericht en toch komt daar weinig van terecht. Nederland is ongeveer Europees kampioen kinderen uithuis plaatsen. In Zeeland hebben ze daar nu iets aan gedaan. Deze week verschijnt een rapportage waarin staat dat het aantal instellingsplaatsen in deze provincie met de helft verminderde .

Tehuizen gingen dicht. Medewerkers gaan tegenwoordig op pad, bij gezinnen langs. Eén van die ambulante medewerkers is Emmy Hamelink, de begeleider van Ashley.
Een meisje van 13 jaar, beschadigd in de eerste jaren van haar leven, waardoor ze meer vertrouwen heeft in dieren dan in mensen.
Na een verblijf van 2 jaar in een instelling woont ze nu thuis bij haar vader. Deze intensieve vorm van begeleiding werkt in Zeeland en zou ook in de rest van het land ingevoerd moeten worden vindt Hoogleraar opvoedkunde Jo Hermanns.

http://youtu.be/F6Dthj9XBLU


                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse




11 opmerkingen:

  1. Hoe doorbreek je een complot-theorie die inmiddels al bijna een eeuw loopt en door de jaren heen alleen maar commercieler is geworden met de onmenselijke fysieke en mentale onderdrukking/mishandeling? Hebben kinderen daadwerkelijk problemen of wordt dat door de maatschappij verzonnen? In NL is nu eenmaal die angstige sfeer gecreëerd en er zijn mensen die daar graag kwijlend van profiteren.

    Niet alleen de jz-instellingen moeten verdwijnen, maar ook het speciaal onderwijs waar de overheid i.s.m. BJZ en ondeskundigen die kinderen laten verslechteren.

    Ik ben geen deskundige, maar wel een oplettende ouder; als je de houding van veel kinderen bekijkt, dan zie je dat ze vaak in een bepaalde houding lopen, ineengedoken en een verslechterde verzorging; ze geven er niet veel meer om. De eigenheid van het kind is weggenomen van ze. Er is teveel geknaagd aan hun zelfvertrouwen. Let daar maar eens op. Dat meisje laat alle kenmerken ervan zien.
    Vaak blijft bij veel ouders de liefde, genegenheid, het speelse en de volwassen aanpak/gesprek weg. Waarom kunnen die handjevol ouders dat niet? In het filmpje kun je dat duidelijk zien.

    Ok, nu de rest van NL nog, sluiten die handel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dus de houding van PLEEGkinderen, ja.
      Het niet echt kennen van ouders geeft zelfbeschuldiging en minderwaardigheidsgevoel. Wat goed van BJZ, toch??

      Mogelijk is ze niet eens gediagnosticeerd, of is er een hechtingsstoornis ontstaan in de 2 jaar uithuisplaatsing. Ook leuk gevonden van BJZ, toch??

      Verwijderen
    2. Het gaat hier om uit huis geplaatste kinderen. Waarschijnlijk is het bij PLEEGkinderen net zo erg. Geloof niet al teveel in diagnoses 'stoornissen' omdat die verzonnen zijn, onzin brengt geld in het laatje van de kwijlers.

      Als ik macht zou hebben dan zou ik ook een hype kunnen beginnen waardoor mensen en kinderen gebrain-washed worden om erin te geloven.

      Geloof wat je wilt, maar kinderen zijn zoals ze zijn, al decennia lang. Wij waren ook kinderen zonder labels, stoornissen en diagnoses. Het enige is dat kinderen met andere energieën lopen, dat begrijpt de maatschappij niet en kinderen kunnen hun ei niet kwijt. Mag zweverig klinken. Praat eens met een kind van 4 jaar oud op een volwassen niveau, je zult verbaasd zijn wat er aan spraak komt.

      Kinderen moet je oppeppen, stimuleren, laten spelen, ontdekken, hun denkbeelden (visie) verbreden ... en hoe doe je dat? Niet door de handen en hersenloze amk, bjz, onderwijs van tegenwoordig, rvdk en kinderrechters ... hufterig gedrag is onacceptabel.

      Verwijderen
    3. Met diagnose wordt bedoeld:
      Onafhankelijk van BJZ, ook zonder onderzoeksvragen van BJZ, een echt anamnestisch traject.
      Door een specialist die open met tests en CBCL kan onderzoeken.

      Wantrouw pseudo-diagnoses via BJZ. Wantrouw al helemaal 'expertiserapporten' uit de koker van BJZ: die zijn op geselecteerde 'signalen' en vaak leugens of insinuaties anoniem geschreven door een zich ervoor lenende 'deskundige'.

      Niet bij alle kinderen gaat het opvoedingsideaal van Rousseau op: waar er fundamentele onveilige hechting is ontstaan, moet er therapeutisch omgegaan worden op een soms wat afwijkende manier, met behulp van begeleide ouders zelf.

      Verwijderen
  2. Eindelijk eens een positief voorbeeld! Nu nog het Zeeland model uitrollen over het hele land.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar het wordt pas positief, wanneer een Raadsonderzoeker aan waarheidsbevinding doet. Want we leren de kinderen toch ook om niet te liegen. Nu wordt er met leugens over de rug van de kinderen maatregels genomen.

      Verwijderen
  3. Ik heb vol walging naar dit programma zitten kijken.

    De vragen die bij mij opkomen komen zijn:
    Waarom zie je haar moeder niet?
    Waar is de familie van dit meisje?
    Hebben deze mensen geen vrienden, kennissen?
    Wonen ze soms zonder buren in de middle of the nowhere?
    Wat als dit meisje thuis gebleven was?
    Zouden ze na een flinke woordenwisseling zelf hun problemen hebben opgelost?
    Had dit meisje een trauma opgelopen als er geen hulpverlening kwam?
    Waarom moet hier een ambulante medewerker bovenop zitten?
    Wat gebeurt er als ze die ambulante medewerker de deur wijzen?

    En nog iets:
    Hoe ga je dit concept implementeren in een grote stad waar een andere mentaliteit heerst?

    Zo'n bink van een vader. En zich zo afhankelijk moeten opstellen. We hebben nog een lange weg te gaan voordat we inzien dat mensen kracht genoeg in zich hebben om zelf de oplossingen te vinden voor de problemen in het leven.

    Ik krijg bij dit programma een beeld van een dief die 1 miljoen steelt bij de bank, en dan vervolgens vol bombarie 5 ton teruggeeft. Onder de voorwaarde dat hij mag bepalen wat de bank met dat geld gaat doen.

    Nou, geef ze maar een applausje hoor.

    Maar goed, op naar de 100% vermindering. Plus de schadeloosstellingen erbij uiteraard.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het in grote lijnen met je eens. En wat mij betreft mag JZ afgeschaft worden. Maar dit zit er helaas niet in. Dan moeten we voorlopig maar blij zijn met elk stapje vooruit, ook al is het nog zo klein. Het Zeelandse model laat zien dat het aantal UHP's, tegen de landelijke trend in, verminderd. Dat is winst. En laat dan maar zo'n muts van JZ op de thee komen. Dat is nog altijd vele malen beter dan een UHP. Dat je dit concept niet in een grote stad zou kunnen implementeren zie ik niet.

      Verwijderen
    2. Moeilijk te implementeren?
      Wanneer we zien wat het belang van het kind, ook ontwikkelingspsychologisch, inclusief op termijn (adolescentie-fase met de identiteitsontwikkeling) dan is uithuisplaatsen echt het laatste wat men moet doen, en als het echt moet, dan kort en goed begeleid door de ouders, met bezoeken, en met echte diagnosten en therapeuten aan het kind.
      We zien in een artikel boven over jeugdgevangenissen (Alexandra) hoe slecht een gesloten uithuisplaatsing kan zijn: 90% na 18 jaar is VERSLECHTERD.
      Kinderen uithuisgeplaatst ontwikkelen een minderwaardigheidsgevoel (kind is geneigd om de UHP-reden bij zichzelf te zoeken of zich te verdoven), en door slechte bezoekregelingen door BJZ ontwikkelen ze onveilige hechting of loyaliteitsproblemen en oudervervreemdingssyndroom PAS.
      Dat is niet zo geweldig goed in de ontwikkeling om aan UHP te doen.
      Het is goed dat 50% dicht gaat van de kooitjes voor kinderen om het budget van BJZ te vullen middels bezettingsgraden.

      Verwijderen
  4. Het duidelijke in deze rapportage is:
    - De ambulant begeleidster werkt NIET bij BJZ!
    - De ambulant begeleidster LUISTERT naar zowel kind als ouders!
    - Het bewijst dat je in plaats van 8 % stijging UHP met AFSCHAFFEN BJZ alleen al 50 % daling UHP kan bereiken.

    Inderdaad vertonen kinderen die 'jeugdzorg' hebben vaak een merkwaardig gedrag: ze mogen namelijk vaak géén emoties tonen, ze mogen geen boosheid uiten over hun weinige contact met familie etc. Doen ze dat namelijk wél dan wordt dat afgestraft met minder contact met dierbaren en de ultieme straf is isoleercel dan wel 'jeugdzorg plus' en dat is in normaal Nederland 'Gevangenis met andere naam'!
    Ook is het een ernstige zaak dat kinderen ieder vertrouwen in welke volwassene dan ook verliezen: ze worden voorgelogen, hun ouders worden als iets kwaadaardigs beschouwd, ze worden gestraft als ze juist méér contact met ouders willen en ze worden van hot naar her overgeplaatst, zonder dat er naar de kinderen geluisterd wordt....
    Ik blijf mijn standpunt herhalen: eenvoudige thuisproblemen: hulp door vrijwilligeres/ eigen netwerk etc. en bij ernstige kind-gerelateerde zaken éérst onderzoek door een kinderpsycholoog (etc.) dan wel andere échte deskundige en daar is BJZ geheel NIET voor NODIG: er is toch ook geen 'Bureau Gezondheidszorg' om indicaties te stellen voor medische zaken? Nou dan: dan zijn ouders heus wel in staat om, desnoods via de huisarts, deskundige hulp te zoeken!

    Nico Mul

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En vraag dan niet via BJZ om een diagnose!
      Zorg zelf als ouders voor een geregistreerd specialist die past bij het probleem.
      BJZ zorgt voor gesloten vraagstelling, en dat beperkt het zicht van een diagnost. Dat is niet een kindsbelang!
      EVRK 24 bestaat.

      Verwijderen