Pagina's

maandag 22 oktober 2012

Ongeloof

Derden, personen die geen dossieronderzoek hebben gedaan of geen ervaring hebben met het 'werk' van BJZ en diens jeugdzorgwerkers, hebben een groot ongeloof.

Immers: het is van de gekke dat jeugdzorgwerkers kennelijk hun geweten niet weten te vinden, of niet weten te gebruiken, of te gehersenspoeld te zijn om overwegingen te maken om het kind veel meer dan nu thuis te laten met gewoon begeleiding op punten waar nodig, aan kind, maar ook evt. aan ouders, die de sfeer van het kind bepalen en waar wel iets aan bijgestuurd zou kunnen worden.

Ongeloof dat zorg in het woord 'jeugdzorg' niet duidt op zorg. Dat mag van de wet niet eens!

Doorverwijzen, indiceren, dat is de taak van BJZ bedoeld geweest.

Zorg over het optimaliseren van pedagogie, psychische gezondheid, kwaliteit in onderwijs, weghouden van pesters, fysieke gezondheid, en rekening houdend met de meer optimale wetenschappelijke inzichten in opvoedkundige boodschappen (woorden, uitingen, bevelen) naar je kind.
Dat heeft invloed op het kind.

Ongeloof dat jeugdzorgwerkers dat niet doen, in tegendeel.
Ja, uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat de reguliere jeugdzorg of jeugdhulp NIET de juiste zorg is.

Wetenschappers adviseren om tot gespecialiseerde doelgroepcentra te komen. Liever iets verder lopen dan een fuik dichtbij naar gedwongen maar ongefundeerde maatregelen zoals OTS en UHP.



Ongeloof maakt blind: waar rook is is vuur, en dan niet onderzoeken wie dat vuur is: BJZ.
Ongeloof maakt jammer genoeg het beleid in de politiek.
Ongeloof beschermt zeker geen kind!
Ongeloof onderzoekt niet.

Specialisten zijn wel beëdigd, hebben wel een hoogwaardig tuchtrecht, hebben wel een beroepscode die OTS-ouders niet uitsluit.

Sociaal werkers zijn niet diagnostisch opgeleid, kunnen geen moeilijk te vinden soorten van hechtingsstoornis onderkennen, kunnen niet weten wat bij diepgaande gedragsstoornissen te doen; dat weten toegesneden diagnosten wel.

En daar ging het fout in het bedoelen van 'jeugdzorg':

'Jeugdzorg'-werkers moeten met kinderbeschermende ogen kijken, en omdat ze niet integraal kunnen zien, worden er te veel fouten gemaakt:
er wordt een bedreiging toegeschreven aan ouders. Nooit aan de juiste hinderpaal, zoals een bemoeizuchtige buurtbewoner, een pester op school of omgeving, een seksmaniakale buurvrouw, een enz.....

Ongeloof in het onvermogen juist
door te verwijzen, maakt dat fouten kinderbedreigend worden.

TS

T                          erug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

3 opmerkingen:

  1. Misschien kan men eens de eis stellen dat elke bevoegde jeugdprofessional een iq test kan overleggen, voor je ermee in zee mag gaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IQ hebben ze niet, wel zaagsel, laat staan dat ze een EQ hebben. Ze kennen de betekenissen niet van gevoel en medeleven, begrip en mens/kindlievend, respect en waardering, daadwerkelijke mishandeling en verwaarlozing enz, enz. Als de regering IQ en EQ tekort komt, wat moeten ze de ambtenaren dan bijbrengen? Jeugdprofessionals? Wie zijn dat? Een echte professional heeft al een hoge opleiding gevolgd neem ik aan, die ook nog eens een portie EQ bezit. In principe verrichten professionele mensen minder, of hoogwaardiger werk juist omdat ze dat EQ bezitten. Ook al bezitten onze kinderen dat meer dan BJZ of de regering, toch mogen ze dat niet altijd laten zien. Kijk eens naar hoeveel kinderen na psychologische onderzoeken verwezen worden naar de VMBO, ook onder dwang van BJZ en rechters. Voor die onderzoeken moet je veel kennis hebben van herhalingsvragen en daarbij de oplossingen te zoeken d.m.v. een antwoordenlijst ernaast te houden.

    Moet je hier een IQ voor hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een beroepsgeregistreerde beroepsprofessional is wat anders dan een pseudogeregistreerde jeugdzorgwerker van BJZ, die zich ook 'professional' noemt.
    Diagnosten zijn tuchtrechtelijk aansprakelijk te stellen, maar jeugdzorgwerkers onder OTS-zaken nauwelijks en van te vaag laag niveau, gezien de a.s. uitsluitende Beroepscode Jeugdzorgwerkers. (vind maar met Google).

    BeantwoordenVerwijderen