Pagina's

vrijdag 3 januari 2014

Lieve Maartje,

http://www.abvakabofnv.nl/lidmaatschap/tevreden-leden/Maartje/
 
 
Och gossie, meid wat heb je het toch zwaar! Ik kan me jouw gevoel zó goed voorstellen! Je zorgen benoemen, maar echt gehoord worden, hó maar!

Dát gevoel, ook zo herkenbaar voor mij! Evenals het mezelf met positieve verhalen verdedigen tegen alle negatieve verhalen! En dan, meer zeggenschap willen!

Ook heel invoelbaar voor mij! Ik heb geprobeerd te voldoen aan alle vreemdsoortige verwachtingen/eisen die jouw collega’s stellen.

Ook ik heb spreektijd geclaimd! Weet je waarom? Om mijn continue zorg over de denk- en handelwijze van jouw collega’s m.b.t. mij en de kinderen te uiten, want ook ik ben allereerst trouw aan mijn kinderen, dáár doe ik het voor! Maar gehoord worden? Nou, nee, echt niet!

De agressie, de onredelijkheid die daarvan uitgaat! Nou, ik hoef jou kennelijk niet te vertellen hoe dat voelt! Ach, al die vernederingen en leugens over mij en de kinderen! Uit angst de kinderen nog minder te zien, zeg ik er al bijna niets meer van. Goed van jou, dat jij naar de manifestatie gaat.

Ik denk dat ik er ook maar eens naar toe ga. Kijken, of ik daar de ex-gezinsvoogd van mij zie. Gek hè, als ik hem in de supermarkt tegenkom weet hij niet hoe snel hij moet wegduiken! Niks stralend groeten! Misschien last van een kwaad geweten? Wat denk jij?

Nou Maartje, sterkte hoor met alles meid! Verrassend toch hoeveel we gemeen hebben, vind je niet? Ik vind ook: die nieuwe jeugdwet moet van de baan! Want ik blijf trouw aan mijn kinderen, dáár doe ik het voor!

Groetjes,


Yvon

3 opmerkingen:

  1. "‘In een sector waar zulke zware eisen aan de medewerkers worden gesteld, zijn goede cao’s onmisbaar. Daarom is Abvakabo FNV zo belangrijk.’" ---
    Een sector die weigert voldoende regelmatig door te verwijzen naar een diagnostisch specialist en therapeut, is een sector die doet alsof ze het zwaar hebben.
    Waar onvoldoende wordt doorverwezen, wat wel een kinderrecht is (IVRK 24), is het feitelijk niet zo zwaar; ze máken het schijnbaar zwaar als excuus voor hun fouten en inspanningsverzuim.
    Reclamepraat is geen werkelijkheid.

    De neiging van deze beroepsgroep om zich als helden te willen voelen, al gaat het om minder dan 28%, terwijl deze beroepsgroep zich niet medisch-academisch wenst te scholen, is een teken dat ze zelf problemen hebben, en zich derhalve graag verschuilen achter en vals heldendom, een zelfbedriegend gevoel, fictie.
    Als 90% van de opgesloten meisjes na hun 18e in o.a. de prostitutie bleken te geraken, dan acht ik jeugdzorg als een beroep om zich voor te schamen!

    De afschuifsmoesjes van BJZ-werkers zijn o.a. te vinden op:
    http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/01/de-lege-terminologie-van-jeugdzorg.html +
    http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/01/de-lege-terminologie-van-jeugdzorg-deel.html +
    http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/02/de-lege-terminologie-van-bjz-deel-3.html ; en er is meer smoesmateriaal en wetenschappelijk bewijs van inspanningsverzuim door insinuerende inzet door jeugdzorgwerkers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maartje de gezinsvoogd..

    ‘Ik ben allereerst trouw aan het kind’

    ‘In een sector waar zulke zware eisen aan de medewerkers worden gesteld, zijn goede cao’s onmisbaar. Daarom is Abvakabo FNV zo belangrijk.’

    ‘Ik ben een echte idealist. Ik wist al heel jong dat ik in de jeugdzorg wilde werken. Nu werk ik al vijf jaar als gezinsvoogd. Sindsdien ben ik lid van Abvakabo FNV. Net als veel van mijn collega’s. Het verloop onder mijn collega’s is veel te groot. Veel mensen branden snel op. Of ze zijn toch niet bestand tegen de druk en de negatieve reacties.
    Mensen denken vaak dat wij in ons eentje even snel een kind uit huis plaatsen. Maar dat wordt altijd in een team besproken en uiteindelijk beslist de kinderrechter.’

    Agressie en onredelijkheid

    ‘Als ik negatieve verhalen hoor, heb ik soms zin om me te verdedigen met positieve verhalen. Ik ben altijd trouw aan het kind én aan zijn ouders. Dat is meestal niet in tegenspraak, trouwens. Vaak is wat het beste is voor het kind ook het beste voor de ouders. Je hebt soms te maken met agressie en onredelijkheid van ouders. Bij een uithuisplaatsing, bijvoorbeeld. Ik ben zelf moeder, ik kan me dat zó goed voorstellen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat we vaak achteraf horen dat ouders en kind het toch de beste oplossing vinden, als ze er op terugkijken.’

    Dáár doe ik het voor!

    ‘In een sector waar zulke zware eisen aan de medewerkers worden gesteld, zijn goede cao’s onmisbaar. Daarom is Abvakabo FNV zo belangrijk. Zij hebben heel goed door wat wij nodig hebben om ons werk te kunnen doen en voeren de cao-onderhandelingen heel krachtig. Er is veel nodig om de jeugdzorg aantrekkelijker te maken. Minder verloop. Minder werkdruk. Meer eigen zeggenschap over je werk. Meer mogelijkheden om carrière te maken en jezelf te ontwikkelen. Ik ben trots op mijn werk. Regelmatig kom ik een ex-pupil tegen die me altijd stralend groet: “Dag mevrouw! Nog bedankt!” Kijk, dáár doe ik het voor.’

    Gezinsvoogd Maartje (41 jaar) in de jeugdzorg

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het enige waar jeugdzorg goed in zijn is liegen en verhalen verzinnen. Daar worden ze voor opgeleid.

    BeantwoordenVerwijderen