Pagina's

zondag 24 maart 2013

Turken zeggen massaal hun afspraken af met Jeugdzorg


Rotterdam – AD

23-3-2013 - Waterweg editie/Rotterdam Stad

 
 

Meer  angst voor Jeugdzorg 

De Rotterdamse CDA-fractie vreest dat, door de kwestie Yunus Turkse ouders afspraken met Jeugdzorg afzeggen en hulp weigeren uit angst dat hun kinderen worden weggehaald. 

CDA-raadslid Muzaffar Cetin wil van het gemeentebestuur weten welke mogelijkheden er zijn om de drempel van jeugdzorg voor Turkse Rotterdammers zo laag mogelijk te houden. 

De partij zegt signalen van professionals te krijgen dat Turken hun afspraken bij hulpverleners afzeggen. 

 

12 opmerkingen:

  1. Er is maar een manier om de drempel voor Turkse en Nederlandse ouders te verlagen. Het bieden van deskundige hulpverlening en ambtelijk integer gedrag met respect voor de mensenrechten. Anders niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verstandige reactie hoor. Laat deze mensen liever een echte deskundige zoeken, via de huisarts.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. CDA-raadslid Muzaffar Cetin

    De zoveelste overloper die uit zijn nek kletst.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ZEER verstandig advies....Goede actie om een oproep te doen: ZEG ALLE AFSPRAKEN met BJZ / WSG etc. af, ga NIET meer met ze in gesprek. (Op zijn minst 3 maanden....en daarna alleen in gesprek in gezelschap van een advocaat + memorecorder!)

    Een dergelijke vreedzame actie maakt direct een einde aan de jeugdzorg-terreur!

    Goed idee om direct deskundige hulp te zoeken via de huisarts. Probleem: de meeste huisartsen zijn zodanig geïndoctrineerd dat zij zelfs denken dat 'alle hulp aan jeugdigen MOET via BJZ'... Dit laatste kunnen we huisartsen nog niet eens kwalijk nemen: bij de introductie van de 'Wet op de Jeugdzorg 2005' is dit ook massaal uitgedrragen...aan huisartsen. Deze laatsten denken zelfs dat BJZ ook goed onderzoek doet aan jeugdigen.... Ouders weten wel beter!

    Voor de huisartsen die meelezen: U mag gerust ouders/ kinderen doorverwijzen naar een goede orthopedagoog / kinderpsycholoog of kinderpsychiater indien dit noodakelijk dan wel wenselijk zou zijn!
    (Zie bijvoorbeeld huisartsenpraktijk Eudokia in Enschedé: levert jeugdzorg ZONDER BJZ en zónder de angst om je kind kwijt te raken!)

    Ouders: volg het voorbeeld van de Turkse ouders!

    Nico Mul

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Nico

      Ook ik ken de rotzooi rondom jeugdzorg. Toch merk ik dat je met je zorgkinderen niet onder ze uitkomt.
      Mijn dochters zijn voor onderzoek doorverwezen naar een degelijke instantie, en daar kwam helaas pdd-nos aan het licht. Het kinderdagverlijf was te veel voor haar (overprikkeling), en dat zou straks de kleuterschool ook zijn. Het advies waar wij als ouders ook achter staan is het Medisch kinderdagverblijf en vandaar uit kijken hoe straks als ze 4 is. Ondertussen is ze bijna 4 en blijkt dat ze straks ook naar een onderwijszorggroep gaat. Meer zit er momenteel op sociaal/emotioneel gebied niet in. Gelukkig merken we wel dat ze nu ze op het Mkd zit, ze vele malen beter in haar vel zit. Veel minder overprikkeld is enz..

      Toch merk ik dat ik niet onder BJZ uitkom. Zij zijn diegene die de indicatie mkd en onderwijszorg groep moeten schrijven, oftewel bij het startgesprek is BJz aanwezig, en bij de evaluatie is BJZ aanwezig.
      Nu geef ik toe dat ze daar zich heel rustig houd en ik geen 'last' van haar heb.
      Toch ben ik doodsbang. Mijn oudste 2 kinderen wonende bij mijn ex, staan wel onder toezicht, en met deze gezinsvoogd lig ik zwaar in conflict. Door de Klachtencommissie ben ik in het gelijk gesteld. De rechter heeft hem in eerste instantie bij verlenging ots op zijn donder gegeven dat hij zijn stukken niet voor elkaar had, (daarna heeft die ondanks pruts stukken evaluatie om de verkeerde doelen en een jaar lang niets doen, weer een ots gekregen). Ik wil dus geen jeugdzorg bij mijn jongste, maar ik kom er op geen enkele manier onderuit, of ze kan niet naar de plek waar ze zich veilig en prettig voelt..
      Misschien dat ik ergens wat mis als ouder, maar ik hoor het dan graag..

      Verwijderen
    2. Sinds kort is het in Amsterdam ook verplicht om je bij het MKD (thans MOC) aan te melden via BJz. Het is schandalig dat dit niet meer via een andere instantie kan, of via je huisarts. Op die manier krijft één organisatie alle macht in handen.

      Het is waar dat BJz zich tegenover het MOC rustig houdt, maar dat komt omdat daar al veel expertise aanwezig is in de vorm van speciaal getrainde leerkrachten en allerlei therapeuten die de kinderen begeleiden buiten de lessen om, ook thuis vaak.

      Bjz kan daar dus niet zoveel aan toevoegen. Als jij met het MOC door één deur kan (en daar speelt de oudersbegeleiding van MOC een grote rol in) hoef je van BJZ niet zoveel te vrezen. Tip: blijf vrienden met het MOC en dan blijft BJz neutraal.

      Verwijderen
    3. Een MKD/MOC (zoals Trajectrum rond Utrecht) is ook nogal 'prikkelend'.
      Maar is PDD-NOS e.d. wel gediagnosticeerd, door een onafhankelijk specialist, met onderzoeksvragen van ouders, open?
      Of komt de pseudo-diagnose uit de mouw van de jeudgzorgwerker? Dan is het geen diagnose!
      Enkel een diagnost is daartoe bevoegd! En is staat met tests!

      Een indicatie kan ook door een medicus voorgeschreven worden, vanaf huisarts tot medischer. (Kinderrecht 24). Lagere regelgeving is niet prevalerend.

      Men dient dus assertief te zijn, en niet de smoesjes vanuit BJZ of gemeente te geloven.
      Wacht niet totdat het kind op een geheim adres uithuis is geplaatst. Weet wat in artikel 3 en 4 van het Uitvoeringsbesluit bij de Wjz staat!
      Niet achteraf!
      Snel aan een diagnost, orthopedagoog-generalist met open onderzoeksvragen en vragen om een rapport; snel! Niet vermelden dat het om juristerij gaat, want dan is men zich inperkend huiverig!

      Verwijderen
    4. Aan: 'anoniem 25-3-2013 10:09 u'.

      Ondanks uw uitleg begrijp ik niet waarom een sociaal / maatschappelijk werker van BJZ overal bij aanwezig moet zijn en de 'indicaties MOET stellen'.

      Het zal wel een gebruik zijn en die macht hebben ze misschien aan die instantie gegeven, maar waarom zou de huisarts dat niet kunnen? Wat is de meerwaarder van een sociaal werker met dubieuze/ twijfelachtige opleiding en deskundigheid?

      Overigens acht ik al die diagnosen als 'ADHD' en 'PDD-NOS', 'Asperger' en 'ASS' twijfelachtig: allemaal 'diagnoses' die bestaan uit aanvink-lijstjes en zijn verzonnen door de medische industrie om kinderen maar etiketten op te plakken waarbij: hoe MEER ETIKETTEN, hoe MEER GELD voor uw kind....

      Het etiket zal uw kind minstens 30 jaar na het 18e achtervolgen.....

      Zie verder 'deze Nederlandstalige versie' van een video over ADHD en dergelijke diagnoses in mijn 'Nico Mul's link' (blz. 84 / http://www.cchr.nl/ ) hier naast.

      Ik zeg wel eens: 'ik heb al die diagnoses....kijk maar naar alle kenmerken, van allemaal heb ik wel wat....!'

      Nico Mul

      Verwijderen
    5. Hallo

      Hier anoniem..
      De diagnose is zeker niet door BJZ gesteld, maar juist door zeer goed opgeleide psychiater. De meerwaarde heb ik nog steeds niet ontdekt van haar aanwezigheid, behalve dat ze de "papiertjes" regelt. Enige inbreng heb ik van haar ook niet gehoord.

      Natuurlijk heb je het liefst een kind wat op een normaal kdv of peuterspeelzaal kan meekomen, maar onze dochter verzuipt daar. Ze kan absoluut geen informatie filteren, waardoor ik regelmatig verslagen kreeg over welk kindje welke sokken aanhad, welk hemd, enz. Aangezien ze niet filtert werd ze al snel (onbewust) de vraagbak. Vraag haar waar iets ligt en je krijgt antwoord.
      Ze kwam op geen enkele manier tot spelen, en liep eigenlijk te dromen. Ook niemand had door dat ze zoveel informatie opsloeg, behalve wij thuis.

      Het Mkd brengt door de hele kleine groep max 8 kinderen 3 leidsters, haar de rust om tot spelen te komen, om een puzzel te maken. Op het kdv hadden ze toch het vermoeden dat ze met een niet al te slimme dame van doen hadden, juist omdat ze zich ook totaal niet laat horen. Juist uit de onderzoeken kwam eruit dat ze ruim 1,5 jaar voorliep (leeftijd net geen 3) op leeftijdsgenootjes. Op het mkd kunnen ze haar begeleiden in het sociaal-emotionele, en hopelijk kan ze zo de vaardigheden leren, zodat ze straks op het regulier basisonderwijs kan functioneren en zichzelf een beetje kan laten horen.
      Ja wat we met BJZ erbij moeten, geen enkel idee. De vraag heb ik al eens gesteld, maar er kwam niet veel meer uit dan dat het zo nu eenmaal is...

      Gelukkig is ons contact met het mkd prima, maar toch.. voelt het niet prettig..

      Anoniem

      Verwijderen
  5. Tja kennelijk zijn Turkse ouders verstandiger dan Nederlandse ouders.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook Nederlandse mensen zouden jeugdzorg moeten vermijden. Oplichters zooitje kinderrovers!!! Hulpinstantie? Pfffff mijn gezin hebhen ze naar de kloten geholpen. Mijn kinderen beschadigd voor de test van hun leven. 12 jaar moeten vechten om mijn gelijk te halen maar de jeugd van mijn kinderen komt nooit meer terug. jeugdzorg? 1 grote zorg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de problematiek rond BJZ (en WSJ, LdH en SGJ) en AMK spelen voor alle gezinnen! t=r
      Men krijgt in Jeugdzorgland geen gelijk! Vergeefse moeite.
      Jeugdzorg beschadigt legaal.
      Volgens politici dan wel te verstaan.

      Verwijderen